היגיינה במכשירי החשמל במטבח

היגיינה במכשירים חשמליים במטבח.

מהי ארוחת הערב הכי שכיחה בישראל?
כנראה שטוסט טעים עם קצת ירקות בצד.
איך נראה הטסטר שלכם בבית? כמה גושי גבינה צהובה קשיחים וחסונים דבוקים עליו?
כמה שאריות מזון יש בטוסטר אובן שלכם? או בתנור האפייה?
הפוסט הבא עוסק בהיגיינה של מכשירי החשמל שנמצאים אצלנו במטבח.
מכיוון שמדובר במכשיר חשמלי, צריך להבין איך ניתן לנקות את המכשיר ביעילות ועדיין להשאיר אותו בחיים.

ניקוי טוסטרים

טוסטר אוהב גבינה צהובה, ככול שדבוקים עליו יותר גושים כך נראה שהוא יותר ותיק ומנוסה.
איך מנקים טוסטר ביעילות?
1. ניתן לשפוך על הפלטה המשוננת של הטוסטר מים רותחים ולחכות 2 דקות. לאחר מכן ניגוב עדין עם מטלית ורוב השומן יוסר ביעילות.
2. ניתן לנקות עם סקוטש וסבון ולשטוף לאחר מכן אך חשוב לזכור שני דברים:
א. לרוב הטוסטרים שכבת טפלון, כדאי להימנע מגירוד יתר על מנת לא לפגוע בשכבה זו.
ב. ניתן לשטוף את התבנית עם מים לאחר השימוש ולהעמיד אותו הפוך על מנת שיתייבש. לא להפעילו לפחות 24 שעות .
עצה חינם: אם אתם רוצים להימנע מלכלוך, רפדו את משטח הטוסטר בניר אפיה.

ניקוי מיקרוגל

עדיף לא להשתמש בכל תכשירי הספריי למינים. הם מכילים כימיקליים אשר בחום גבוה יזהמו את האוכל שמחומם במיקרוגל.
מזגו שכבה עדינה של חומץ על מטלית ונגבו את דפנות המיקרו. במידה וישנם לכלוכים שומניים ניתן לנקותם עם סקוטש ונוזל כלים ולאחר מכן לנדב היטב עם מטלית ללא חומרי ניקוי.

ניקוי תנורי אפיה

רוב הלכלוך מצטבר בתחתית תנור האפייה. ההצטברות של פירורי לחם, ירקות וכל דבר אחר שהגיע לשם ונשרף לאיטו מיום ליום מייצר “פיח” בעת האפייה ואפילו מפיץ רדיקלים חופשיים שאינם תורמים לבריאותנו אלא עושים את ההפך. נקו את התנור מידי חודש בעזרת מטלית עם מים חמים ניתן לנגב את חלקו התחתון של התנור ולהוציא משם זיכרונות מהעבר.
רוצים לנקות את דפנות התנור ביעילות?
הפעילו את התנור על 200 מעלות, שימו במרכזו צלחת עם מים רותחים ושני לימודים חצויים למשך 40 דקות.
לאחר מכן נגבו את דפנות התנור וכתמי שומן ובכלל ירדו בקלות וריח טוב ישרור בחלל הבית.

תהנו

השארת תגובה